Programkategori: Kunst

Stojan Minev og Rusmir Mesic

Skrevet 7. februar, 2019

Kunstnerne Stojan Minev og Rusmir Mesic RUS stiller ut sammen i Siloen. Den runde mursteinsbygningen ved siden av Drammensbiblioteket utgjør et særegent utstillingsrom som krever sine kunstnere. Med sine to ulike kunstuttrykk inviterer de publikum til en litt annerledes kunstopplevelse.

Kunst på Papirbredden

Skrevet 7. februar, 2019

Møt en norsk kunstner som reiser verden rundt for å skape skulpturer, og en Kosovo-albansk kunstner som inviterer verden til Kosovo for å utdanne neste generasjon kunstnere.

Mother Tongue

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen til utstillingsåpning onsdag 24. februar kl 18:00 - Buskerud Kunstsenter

Drawing for Freedom

Skrevet 7. februar, 2019

Kunstprosjektet Drawing for Freedom er et samarbeid mellom menneskerettighetsorganisasjonen Den Norske Helsingforskomité og Kunsthøgskolen i Oslo.

Fotoutstilling: Saknys/Røtter

Skrevet 7. februar, 2019

I forbindelse med Øst Europeiske dager, Det utvidede Europa, arrangerer vi en fotoutstilling med tema Saknys/Røtter.

Det utvidede Europa – Grafitti-prosjektet

Skrevet 7. februar, 2019

I forbindelse med festivalen Det utvidede Europa har vi invitert til et møte mellom norsk og østeuropeisk gatekunst. Den lokale graffitikunstneren Eric Ness Christiansen skal samarbeide med den polske gatekunstnerne A-YOU. Sammen skal de male en stor vegg i Drammen, Drammen havn. Prosjektet er en egenproduksjon, bestilt av festivalen, og viser frem øst-europeisk og norsk gatekunst på høyt nivå. A-YOU er født og oppvokst i Wroclaw, Polen. Han har malt aktivt i 20 år og har “Diploma of fine arts in designing glass and ceramics”. Resten av karrieren har han jobbet som freelance innen kunst og veggmalerier. Han er i dag kjent for å male veggmalerier og lerreter med en psykedelisk stil med inspirasjon fra spirituelle motiver. Med hans bakgrunn lager han også skulpturer og kunst installasjoner. På fritiden er han en aktiv innen dj-ing, skating og surfing. Kurator: Eric Ness Christiansen

Kunst: Dzeko Hodzic

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen til kunstutstilling av kunstnerern Dzeko Hodzic på Drammensbiblioteket!