Programkategori: Konsert

Aynur

Skrevet 13. februar, 2020

Kulturnatt: Ary Morais

Skrevet 21. mai, 2019

Varmande verdensmusikk på vei til Drammen! Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker både lokalt og internasjonalt og har de siste årene stått på mange scener i Norge og resten av verden med tradisjonell kappverdisk musikk. Han startet et nytt band i slutten av 2016 med anerkjente musikere fra Oslo og skal spille en konsert under kulturnatt i Drammen den 24. mai med prosjektet «Varme Vibber». Med fullt band byr han på kappverdisk verdensmusikk med en moderne vri. Ary Morais presenterer stiler som coladera, Morna, Batuque og Funana, en blanding av tradisjonell og moderne musikk fra Kapp Verde, som har påvirket han i løpet av hans karriere. Musikken er autentisk, fengende, dansbar, emosjonell, og full av tropisk varme og glede. Her blir det upbeat-rytmer, heftig dansing og karnevalstemning! Ta på deg dansesko og bli med på festen! Konserten er støttet av Drammen kommune. http://arymorais.com https://myspace.com/arymorais http://ethnocloud.com/Ary_Morais http://musicnorway.no/artist/ary-morais arymusica@live.no

Clannad (IE)

Skrevet 7. februar, 2019

Clannad er endelig tilbake i Drammen! Første gang de spilte her trilla Drammens tidene terningkast seks. Endelig får vi igjen muligheten til å oppleve deres magiske musikk som mesterlig blander tradisjonelle folketoner med det moderne.

Globus: Internasjonal mat- og kulturfestival

Skrevet 7. februar, 2019

Globus er en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur. Med denne festivalen ønsker vi å nå alle befolkningsgrupper og aldre, med et ekstra fokus på familier og de internasjonale befolkningsgruppene i byen. Vi vil vise frem de positive sidene ved et internasjonalt samfunn og på den måten bygge broer mellom ulike befolkningsgrupper, aldre og tradisjoner.

Grupo Niche (CO)

Skrevet 7. februar, 2019

Grupo Niche har holdt koken helt siden 1980. De er elsket av publikum så vel som kritikere, og anses som det mest vellykkede salsabandet i hele Latin-Amerika gjennom tidene. De har turnert store deler av USA, Europa og Latin-Amerika, men også vært på mindre turneer i Japan og Afrika.

Rex – Rhythm Experience

Skrevet 7. februar, 2019

REX er en perkusjons- og vokaltrio bestående av Sidiki Camara, Eduardo «El Moro» Cedeño og Ricardo Sanchez, og ble etablert i anledning kulturnatt Drammen!

Hanne Tveter // Releasekonsert

Skrevet 7. februar, 2019

Hanne Tveter lanserer sitt nye album My Footprints, med internasjonalt jazzband på scenen, under Drammen Sacred kick off!

Kayah & Transorental orchestra (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Kayah er en av Polens største artister. Hun er også komponist, låtskriver, og medeier av Kayax - et ledende polske indie plateselskap. Hun har solgt mer enn én million eksemplarer av sitt siste album så langt, og er fortsatt en av de mest premierte kunstnerne i den polske musikkbransjen.

Tito Nieves (US)

Skrevet 7. februar, 2019

Dette er salsamusikk som gir deg følelsen av varme sommerkvelder, parasolldrinker og slitne danseføtter. Ta med deg danseskoene, og drøm deg bort med Tito Nieves!

Elina Duni Quartet (AL)

Skrevet 7. februar, 2019

På albumet Dallёndyshe synger Elina Duni sanger om kjærlighet og eksil. Inspirert av Balkanregionens vanskelige historien og med utgangspunkt i tradisjonelle albanske toner.

Patrycja Markowska (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Det utvidede Europa: Patrycja Markowska er en av Polens mest populære musikkartister og nå gjester hun Drammen!

Igor Dunderovic med fettere

Skrevet 7. februar, 2019

Igor med sine fettere har reist over sjø og land for å forske på hybridisering av nasjonalidentiteter ved bruk av musikk og kommet frem til at musikk på tvers av grensene går ut på det samme: hopp, hopp, hopp, fest, og en, to, tre!

The Harlem Voices feat. Dr. Eric B. Turner (US)

Skrevet 7. februar, 2019

The Harlem Voices feat. Dr. Eric B. Turner er kjent for sin funky gospel teft, swing-beat, R'n'B, tradisjonelle og sjelfulle arrangementer, forfriskende koreografi og vokal gymnastikk.

Toby Love

Skrevet 7. februar, 2019

Amerikanske Toby Love er en av pionerene innenfor moderniseringen av sjangeren bachata, med hits som «Tengo un Amor», «Amores Como el Tuyo» og «Llorar Lloviendo».

Rohini/Balke

Skrevet 7. februar, 2019

Den klassiske indiske sitarspilleren Rohini møter dedikerte og veletablerte musikere som representerer ulike musikktradisjoner: Jon Balke, Jai Shankar, Helge Nordbakken og Shri Lal Sahajpal

Mirza Selimovic

Skrevet 7. februar, 2019

Mirza kommer for første gang til Norge!

Gabacho Maroc (MA)

Skrevet 7. februar, 2019

Gabacho Maroc ble etablert av trommeslager Vincent Thomas i San Sebastian i 2013, og har utviklet sin egen musikalske aroma, ved hjelp av Afrojazz som kraften i en stuing med ingredienser fra marokkansk, arabisk og vestlig musikk.

Huldrelokk

Skrevet 7. februar, 2019

Huldrelokkk er en internasjonal kvinnelig trio som spiller akustisk folkemusikk fra de tre skandinaviske landene Norge, Sverige og Danmark. Tre sterke musikalske personligheter skaper en unik og kraftfull blanding: Deres tre individuelle stemmer og deres særegne måter å formidle sang på smelter sammen til en distinkt vokalklang. De er like overbevisende som instrumentalister: To virtuose feler og en groovy rytmegitar.

Kristin Asbjørnsen Ensemble

Skrevet 7. februar, 2019

Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk, og bærer avtrykk fra vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk.

Elvevill 2018

Skrevet 7. februar, 2019

Gjør deg klar for Elvevill, ungdommenes egen festival!

Gente de Zona (CU)

Skrevet 7. februar, 2019

Gente de Zonas suksessfaktoren har vært en kombinasjon av reggaetonens heftige danserytmer med mer tradisjonell cubansk musikk. Denne særegne sjangeren blir ofte omtalt som Cubaton, og blant cubatonbandene er Gente de Zona de beste og største.

Eda Zari & band (AL)

Skrevet 7. februar, 2019

Balkanske rytmer, jazz og tradisjonsrike albanske toner møtes i Eda Zaris personlig musikalske univers.

Golec uOrkiestra (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Golec uOrkiestras musikk minner mye om det vi liker å kalle balkanmusikk, og er en fusjon av folkemusikk fra det polske høylandet med elementer fra pop, rock'n'roll og jazz. På scenen har det bandet masser av energi og humor, og publikum lar seg lett rive med.

Drammen Sacred lørdag: Matamba (Bol) ++

Skrevet 7. februar, 2019

Matamba er artisten som ikke gir seg før han har endret verden! På lørdagen står han i spissen for en lang rekke fantastiske artister du kan oppleve på Union Scene under Drammen Sacred Music Festival

Ismail YK (TR)

Skrevet 7. februar, 2019

Den tyrkiske pop-stjernen Ismail YK kommer til Drammen!

«Veien til det nye året 2015»

Skrevet 7. februar, 2019

Kulturverksted Akantus inviterer til en internasjonal julekonsert på vei inn i det nye året. Det blir sang og musikk, dans, teater og julemarked. All barn vil få julegave. Musiker Ruslan Radtchenko er konferansier og guider publikum gjennom programmets med innslag av mange ulike aktører, og binder det hele sammen til et mangfoldig og internasjonalt juleeventyr.

Queendom – en afropeisk reise

Skrevet 7. februar, 2019

Med fengende livemusikk med til sammen seks proffe musikere, video og personlige historier inviteres barna inn i et musikalsk og visuelt univers, der de er med som både tilskuere og deltakere.

Dubioza kolektiv

Skrevet 7. februar, 2019

Dubioza Kolektiv fra Bosnia og Hercegovina spiller verden rundt med sin eggende mix av bosnisk folkemusikk, reggae, ska, dub, punk og hip hop!

Konsertforestilling: «På jakt etter lydbilder»

Skrevet 7. februar, 2019

En multimedia konsertforestilling, med musikalske komposisjoner, kunst og litterære utdrag av den litauiske maleren, komponisten og forfatteren Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911).

Herencia de Timbiquí (CO)

Skrevet 7. februar, 2019

Deres siste album This is gozar! (2014) er en fristende gryte av smaker og lyder, hvor tradisjonelle instrumenter som marimba, guasá og bombo bringer frem lyden av colombiansk stillehavsmusikk og følelsen av myke sandstrender og eksotisk jungel.

Elvefestivalens skattejakt

Skrevet 7. februar, 2019

Som vanlig er Union et sprudlende stopp på den tradisjonelle og hyggelige skattejakten under Elvefestivalen.

Kamil Bednarek og band

Skrevet 7. februar, 2019

I 2008 dannet han bandet Star Guard Muffin som utga sin første EP med tittelen «The Promised Land».

Drammen Sacred: Blick Bassy

Skrevet 7. februar, 2019

Elegant, musikalsk minimalisme - en tilnærming sjelden hørt i det afrikanske musikkfeltet.

Waed Bouhassoun

Skrevet 7. februar, 2019

Waed Bouhassoun reiser aldri uten sin lutt og noen dikt fra den syriske poeten, Adonis. Konsertene hennes er en hyllest til Sufi – tradisjonen.

Hanne Tveter

Skrevet 7. februar, 2019

En fusjon av norsk, latinsk og spansk folkemusikk er Hanne Tveters varemerke, og hun oppnådde stor suksess med sitt forrige album ”Cruxando Fronteraz / Å krysse grenser” i 2011. Nå er hun igjen aktuell med nytt album og prosjektet ”OSLO - MADRID”, et forfriskende og intenst møte mellom norske folketoner og flamenco.

LOS 4

Skrevet 7. februar, 2019

Kubanske LOS 4 – også kjent som Los Salvajes – har de siste årene etablert seg som et av de fremste bandene innen reggaeton-sjangeren.

Divan (CU)

Skrevet 7. februar, 2019

Divan er den yngste Cubanske stjernen innen sjangeren urban musikk. Han har raskt blitt et fenomen, har på kort tid oppnådd en fantastisk populæritet, med millioner. Divan er helt klart den nye stjernen av sin generasjon på Cuba.

Kombi (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Et av Polens største band, Kombi, tar med sin fengende synthpop til Drammen og Union Scene 6. oktober.

Amazon Ensemble

Skrevet 7. februar, 2019

I forbindelse med Gert Nygårdshaugs foredrag på Drammensbiblioteket vil Amazon Ensemble avholde en konsert.

Hailas salsaaften

Skrevet 7. februar, 2019

Cubansk fra topp til tå, med en stemme full av følelser, og en scenisk styrke utenom det vanlige. Haila er rangert som en av de beste cubanske salsamusikerne. Med seg på scenen i Drammen har hun Alexander Acosta, kjent fra salsaband som blant annet La Reve, Pupy y Los que Son Son og Charanga Forever, og gledessprederne i dansetrioen Alegrías (gleder), som vil levere et forrykende show med latinamerikansk dans.

Familiedag på Drammens Museum

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen til familiedag på Drammens Museum i forbindelse med Det utvidede Europa og Kunst Rett Vest.