Programkategori: Konsert

Aynur

Skrevet 13. februar, 2020

Kulturnatt: Ary Morais

Skrevet 21. mai, 2019

Varmande verdensmusikk på vei til Drammen! Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker både lokalt og internasjonalt og har de siste årene stått på mange scener i Norge og resten av verden med tradisjonell kappverdisk musikk. Han startet et nytt band i slutten av 2016 med anerkjente musikere fra Oslo og skal spille en konsert under kulturnatt i Drammen den 24. mai med prosjektet «Varme Vibber». Med fullt band byr han på kappverdisk verdensmusikk med en moderne vri. Ary Morais presenterer stiler som coladera, Morna, Batuque og Funana, en blanding av tradisjonell og moderne musikk fra Kapp Verde, som har påvirket han i løpet av hans karriere. Musikken er autentisk, fengende, dansbar, emosjonell, og full av tropisk varme og glede. Her blir det upbeat-rytmer, heftig dansing og karnevalstemning! Ta på deg dansesko og bli med på festen! Konserten er støttet av Drammen kommune. http://arymorais.com https://myspace.com/arymorais http://ethnocloud.com/Ary_Morais http://musicnorway.no/artist/ary-morais arymusica@live.no

«Veien til det nye året 2015»

Skrevet 7. februar, 2019

Kulturverksted Akantus inviterer til en internasjonal julekonsert på vei inn i det nye året. Det blir sang og musikk, dans, teater og julemarked. All barn vil få julegave. Musiker Ruslan Radtchenko er konferansier og guider publikum gjennom programmets med innslag av mange ulike aktører, og binder det hele sammen til et mangfoldig og internasjonalt juleeventyr.

Queendom – en afropeisk reise

Skrevet 7. februar, 2019

Med fengende livemusikk med til sammen seks proffe musikere, video og personlige historier inviteres barna inn i et musikalsk og visuelt univers, der de er med som både tilskuere og deltakere.

Dubioza kolektiv

Skrevet 7. februar, 2019

Dubioza Kolektiv fra Bosnia og Hercegovina spiller verden rundt med sin eggende mix av bosnisk folkemusikk, reggae, ska, dub, punk og hip hop!

Konsertforestilling: «På jakt etter lydbilder»

Skrevet 7. februar, 2019

En multimedia konsertforestilling, med musikalske komposisjoner, kunst og litterære utdrag av den litauiske maleren, komponisten og forfatteren Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911).

Herencia de Timbiquí (CO)

Skrevet 7. februar, 2019

Deres siste album This is gozar! (2014) er en fristende gryte av smaker og lyder, hvor tradisjonelle instrumenter som marimba, guasá og bombo bringer frem lyden av colombiansk stillehavsmusikk og følelsen av myke sandstrender og eksotisk jungel.

Elvefestivalens skattejakt

Skrevet 7. februar, 2019

Som vanlig er Union et sprudlende stopp på den tradisjonelle og hyggelige skattejakten under Elvefestivalen.

Kamil Bednarek og band

Skrevet 7. februar, 2019

I 2008 dannet han bandet Star Guard Muffin som utga sin første EP med tittelen «The Promised Land».

Drammen Sacred: Blick Bassy

Skrevet 7. februar, 2019

Elegant, musikalsk minimalisme - en tilnærming sjelden hørt i det afrikanske musikkfeltet.

Waed Bouhassoun

Skrevet 7. februar, 2019

Waed Bouhassoun reiser aldri uten sin lutt og noen dikt fra den syriske poeten, Adonis. Konsertene hennes er en hyllest til Sufi – tradisjonen.

Hanne Tveter

Skrevet 7. februar, 2019

En fusjon av norsk, latinsk og spansk folkemusikk er Hanne Tveters varemerke, og hun oppnådde stor suksess med sitt forrige album ”Cruxando Fronteraz / Å krysse grenser” i 2011. Nå er hun igjen aktuell med nytt album og prosjektet ”OSLO - MADRID”, et forfriskende og intenst møte mellom norske folketoner og flamenco.

LOS 4

Skrevet 7. februar, 2019

Kubanske LOS 4 – også kjent som Los Salvajes – har de siste årene etablert seg som et av de fremste bandene innen reggaeton-sjangeren.

Divan (CU)

Skrevet 7. februar, 2019

Divan er den yngste Cubanske stjernen innen sjangeren urban musikk. Han har raskt blitt et fenomen, har på kort tid oppnådd en fantastisk populæritet, med millioner. Divan er helt klart den nye stjernen av sin generasjon på Cuba.

Kombi (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Et av Polens største band, Kombi, tar med sin fengende synthpop til Drammen og Union Scene 6. oktober.

Amazon Ensemble

Skrevet 7. februar, 2019

I forbindelse med Gert Nygårdshaugs foredrag på Drammensbiblioteket vil Amazon Ensemble avholde en konsert.

Hailas salsaaften

Skrevet 7. februar, 2019

Cubansk fra topp til tå, med en stemme full av følelser, og en scenisk styrke utenom det vanlige. Haila er rangert som en av de beste cubanske salsamusikerne. Med seg på scenen i Drammen har hun Alexander Acosta, kjent fra salsaband som blant annet La Reve, Pupy y Los que Son Son og Charanga Forever, og gledessprederne i dansetrioen Alegrías (gleder), som vil levere et forrykende show med latinamerikansk dans.

Familiedag på Drammens Museum

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen til familiedag på Drammens Museum i forbindelse med Det utvidede Europa og Kunst Rett Vest.

Wunderkammer

Skrevet 7. februar, 2019

Glem Kaizers Orchestra og Katzenjammer; de var IKKE de første som spilte sigøyner-, sirkus- og klezmer-inspirert populærmusikk i Norge. Originalen heter Wunderkammer, og med den karismatiske musikeren og filmskaperen Pål Jackman i spissen har de levert en inderlig blanding av balkanmusikk, rock, klezmer, surf og jazz siden 90-tallet. Etter å ha ligget lavt i mange år er bandet nå tilbake! 12. februar slipper Wunderkammer sin nye plate «Gi meg noe sterkt å drikka verden med», og dagen etter er det slippfest når de for første gang spiller i Drammen.

La Dame Blanche (Fr/Cu)

Skrevet 7. februar, 2019

Franskcubanske La dame Blanche frontes av den sigarøykende og karismatiske sangerinnen Yaite Ramos. På mesterlig vis blandes elementer fra cumbia, hip hop, tropical bass, reggae, dub og electro.

Per Mathisen Super Trio

Skrevet 7. februar, 2019

En norsk “Viking”, en engelskmann og en cubaner har funnet sammen i denne høyeksplosive trioen. Alle 3 er fantastisk virtuose musikere, helt der oppe i verdens-toppen, som leverer halsbrekkende soli, et samspill det lukter svidd av og gir publikum garantert hakeslipp.

1001 natt: Love&Revenge

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen på en eventyrlig reise inn i midtøstens mystikk på Union Scene. For én kveld forvandler vi Drammens storstue til noe hentet ut fra 1001 Natt.

Kim Andre Rysstad//Dylan Fowler//Jørn Skogheim

Skrevet 7. februar, 2019

Musikk bygger broer De tre anerkjente musikerne Kim Andre Rysstad, Dylan Fowler og Jørn Skogheim vil improviserer frem noen magiske øyeblikk denne kvelden på Centralen. Etter konserten tar Ivar Flaten en samtale med musikerne om hvordan den verbale dialog kan lære av den musikalske dialog.

Tango Experience

Skrevet 7. februar, 2019

Tango er musikk, dans, kultur og følelser. Helgen 26-28. januar inviterer vi til en hel helg med tango på Comfort Hotel Union Brygge i Drammen.

Jacob Young – Forever Young Group (No/Po)

Skrevet 7. februar, 2019

Forever Young gir deg melodisk oppfinnsom, harmonisk sofistikert og rytmisk tilstedeværende jazz. Musikken er komponert av den Norskamerikanske gitaristen Jacob Young og spilt inn av et energisk team av hans jazzkollegaer.

Den Internasjonale Kvinnedagen

Skrevet 7. februar, 2019

Vi slipper til gode forbilder, og presenterer historier fra kvinner som har brutt barrierer, under slagordet TA ORDET!

Albansk kulturdag

Skrevet 7. februar, 2019

Velkommen til albansk kulturdag på Union Scene!

Den internasjonale kvinnedagen 2015

Skrevet 7. februar, 2019

Det flerkulturelle mangfoldet preger Drammen og er en positiv faktor i byens kulturliv og utvikling. 8.mars-feiringen i Drammen vil legge vekt på å motivere og inspirere kvinner til å bruke egne ressurser for å styrke sin posisjon på alle arenaer i samfunnet. Under slagordet ”Aktive kvinner” vil vi vise gode forbilder og presentere historier fra kvinner som har brutt barrierer.

Jacob Forever

Skrevet 7. februar, 2019

Jacob Forever er den nye stjernen på den latinamerkianske reggaetonhimmelen. Nå tar han også karriere sin til et nytt nivå ved å signere en multi-album avtale med Sony Music.

Gratis tangokonserter med El Muro

Skrevet 7. februar, 2019

I anledning Kulturnatt presenterer Interkultur tre gratis tangokonserter med El Muro og Fran Berna på ulike steder i løpet av kvelden.

Clannad (IE)

Skrevet 7. februar, 2019

Clannad er endelig tilbake i Drammen! Første gang de spilte her trilla Drammens tidene terningkast seks. Endelig får vi igjen muligheten til å oppleve deres magiske musikk som mesterlig blander tradisjonelle folketoner med det moderne.

Globus: Internasjonal mat- og kulturfestival

Skrevet 7. februar, 2019

Globus er en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur. Med denne festivalen ønsker vi å nå alle befolkningsgrupper og aldre, med et ekstra fokus på familier og de internasjonale befolkningsgruppene i byen. Vi vil vise frem de positive sidene ved et internasjonalt samfunn og på den måten bygge broer mellom ulike befolkningsgrupper, aldre og tradisjoner.

Grupo Niche (CO)

Skrevet 7. februar, 2019

Grupo Niche har holdt koken helt siden 1980. De er elsket av publikum så vel som kritikere, og anses som det mest vellykkede salsabandet i hele Latin-Amerika gjennom tidene. De har turnert store deler av USA, Europa og Latin-Amerika, men også vært på mindre turneer i Japan og Afrika.

Rex – Rhythm Experience

Skrevet 7. februar, 2019

REX er en perkusjons- og vokaltrio bestående av Sidiki Camara, Eduardo «El Moro» Cedeño og Ricardo Sanchez, og ble etablert i anledning kulturnatt Drammen!

Hanne Tveter // Releasekonsert

Skrevet 7. februar, 2019

Hanne Tveter lanserer sitt nye album My Footprints, med internasjonalt jazzband på scenen, under Drammen Sacred kick off!

Kayah & Transorental orchestra (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Kayah er en av Polens største artister. Hun er også komponist, låtskriver, og medeier av Kayax - et ledende polske indie plateselskap. Hun har solgt mer enn én million eksemplarer av sitt siste album så langt, og er fortsatt en av de mest premierte kunstnerne i den polske musikkbransjen.

Tito Nieves (US)

Skrevet 7. februar, 2019

Dette er salsamusikk som gir deg følelsen av varme sommerkvelder, parasolldrinker og slitne danseføtter. Ta med deg danseskoene, og drøm deg bort med Tito Nieves!

Elina Duni Quartet (AL)

Skrevet 7. februar, 2019

På albumet Dallёndyshe synger Elina Duni sanger om kjærlighet og eksil. Inspirert av Balkanregionens vanskelige historien og med utgangspunkt i tradisjonelle albanske toner.

Patrycja Markowska (PL)

Skrevet 7. februar, 2019

Det utvidede Europa: Patrycja Markowska er en av Polens mest populære musikkartister og nå gjester hun Drammen!

Igor Dunderovic med fettere

Skrevet 7. februar, 2019

Igor med sine fettere har reist over sjø og land for å forske på hybridisering av nasjonalidentiteter ved bruk av musikk og kommet frem til at musikk på tvers av grensene går ut på det samme: hopp, hopp, hopp, fest, og en, to, tre!

The Harlem Voices feat. Dr. Eric B. Turner (US)

Skrevet 7. februar, 2019

The Harlem Voices feat. Dr. Eric B. Turner er kjent for sin funky gospel teft, swing-beat, R'n'B, tradisjonelle og sjelfulle arrangementer, forfriskende koreografi og vokal gymnastikk.

Toby Love

Skrevet 7. februar, 2019

Amerikanske Toby Love er en av pionerene innenfor moderniseringen av sjangeren bachata, med hits som «Tengo un Amor», «Amores Como el Tuyo» og «Llorar Lloviendo».

Rohini/Balke

Skrevet 7. februar, 2019

Den klassiske indiske sitarspilleren Rohini møter dedikerte og veletablerte musikere som representerer ulike musikktradisjoner: Jon Balke, Jai Shankar, Helge Nordbakken og Shri Lal Sahajpal

Mirza Selimovic

Skrevet 7. februar, 2019

Mirza kommer for første gang til Norge!