UNION SCENE FOR BARN: KLIMAFESTIVALEN

GRATIS ARRANGEMENT: UNION SCENE FOR BARNS KLIMAFESTIVAL Velkommen til en morsom, spennende og lærerik dag på Union Scene For Barn! Her skal vi se musikk-figur-workshop-teater, ha superkul innovasjons workshops med Oslo Vitensenter og Norsk Teknisk Museum å bli kjent med barnas egen miljøorganisasjon, - Miljøagentene. I tillegg skal vi ha utstilling, se film og ha en rekke verksteder der barn får prøvd ut nye ting og – forhåpentligvis – få nye tanker rundt klima og miljø.

Påmelding til workshops ved ankomst!

Kl 12:00 – 13:15 og 13:30 – 14:45
KREATIVT KLIMA WORKSHOP MED NORSK TEKNISK MUSEUM OG OSLO VITENSENTER

Klimautfordringer trenger nye tanker og kreative løsninger!
Er du 8 år (pluss) med armer og bein i alle retninger og et hode fullt av spørsmål- og utropstegn? Da er Norsk Teknisk Museum og Oslo Vitensenters workshop på Union Scene For Barn stedet du bør være denne lørdagen! For å kunne løse klimautfordringene trenger vi nye ideer og nye oppfinnelser, og hvem er vel bedre egnet til dette enn barn? I løpet av 75 minutter vil du oppleve å gå fra en løs ide til skissemodell, beskrivelse av hva ideen gjør, hvilket problem den løser og vise den på utstilling!
 
Kl 12:00 – 13:15
Kl 13:30 – 14:45 
Kun 30 plasser på hver workshop – skriv deg på liste ved oppmøte.
Anbefalt alder fra 8 år

Kl 12:00 – 12:45
FORESTILLING «RUNDT OG RUNDT» AV SCENEKOMPANIET  
Scenekompaniet: Ole Tellefsen og Leif Fjelldal

«Rundt og rundt» er en morsom og spennende forestilling for barn som tar for seg ressurssløsing og gjenvinning. Gjennom musikk- og figurteater, humor og alvor blir barna direkte involverte i handlingen. Barna får bruke sine kunnskaper, ta opp ting de lurer på og de får reflektere over om de kan gjøre en forskjell, – noe de kan! 

Litt om handlingen:
Finken er bare opptatt av å få nye ting å kaste de gamle, mens Felix er opptatt av å lage nye ting av gamle ting man vanligvis kaster. Felix installerer alarm på hver søppelkasse så Finken skal sortere riktig. Dette gidder ikke Finken, og kaster søpla bak sceneteppet. Etter hvert blir denne søpla til et skummelt søppelmonster… 
 
Scenekompaniet er en fri teatergruppe med base i Kristiansand som har fremført over 4000 forestillinger over hele landet. De er spesialister på å formidle budskap uten moralisme og pekefingre, og inspirerer publikum til engasjement, dialog og deltagelse
 
Anbefalt alder fra 4 år 

 
BLI KJENT MED BARNAS EGEN MILJØORGANISASJON; MILJØAGENTENE!
Voksne gjør så mye dumt med jorda vår … Vi behøver virkelig noen som kan brette opp armene å gjøre noe med alt det dumme, – vi trenger AGENTER på saken! Kom å bli kjent med Miljøagentene, kanskje bor det en agent også i deg?

Kl 12:00 – 15:00
VERKSTEDER, FILM OG UTSTILLING!
Vil du se utstilling fra Drammen Kulturskole eller oppfinnelser laget av barn under Oslo Vitensenters workshop? Lage re-designleker, felles maleri, buttons med klimaslagord eller se film? Her noe å gjøre for store og små, og kanskje også noen lure klima filmsnutter for de voksne.

 

2017-21-1T11:00Z