Stojan Minev og Rusmir Mesic

Kunstutstilling i Siloen

Kunstnerne Stojan Minev og Rusmir Mesic RUS stiller ut sammen i Siloen. Den runde mursteinsbygningen ved siden av Drammensbiblioteket utgjør et særegent utstillingsrom som krever sine kunstnere. Med sine to ulike kunstuttrykk inviterer de publikum til en litt annerledes kunstopplevelse.

Utstillingen er en del av kulturuken: Det utvidede Europa
Stojan er opprinnelig fra Bulgaria, men er nå bosatt i Drammen. Han jobber mest med oljemalerier, men også med blekk- og pennesplittegninger, grafikk og bronseskulpturer. Stilen hans er ekspressiv, figurativ, ofte transformert til abstraksjon. Formtransformasjonene er sterke til voldelige, men samtidig melankolske.
Rus er fra Bosnia og bor i Bærum. Han jobber både med performance og stedspesifikke verk. Han tar ofte i bruk materialer fra andre geografisk områder en der de stilles ut, noe som peker mot bevegelse og forandring, mot det flytende og ustabile, hvor fravær og nærvær etableres som et dialektisk par. Spørsmål om tilhørighet og identitet presenteres som flytende og åpen, noe som forandres gjennom kontekst. Med sine installasjoner visualiserer Rus separasjon og forflyttelse, både fysisk og mental.

 

2014-22-9T11:32Z