Songs of Hope + Almir & Daniel

Fredag 12. juni inviterer Interkultur til dobbelkonsert på Hotel Ambassedeur i Drammen. Konserten vil streames digitalt, men vi åpner også opp for 50 publikummere som kan oppleve konserten fra salen. Billettsalget starter mandag 8. juni.

I del 1 av konsertkvelden har Interkultur har samlet noen av de dyktigste artistene fra Drammensromådet i et samarbeidsprosjekt kalt Songs of Hope. –Drammensregionen har mange flinke musikere, og vi ønsket at de skulle samarbeide på tvers av sjanger, og bygge en bro mellom forskjellige kunstneriske uttrykk, sier produsent og initiativtaker Ivan Mazuze fra Interkultur.

Supergruppen som samles denne kvelden består av musikerne: Maria Solheim, Frøydis Grorud, Frode Berg, Andreas Bratlie og Bjørn Vidar Sollie. Mens artistene fremfører sin musikk fra scenen vil kunstmaler Stephanie Frents fra Svelvik, male et kunstverk inspirert av musikken fra dette samarbeidsprosjektet. Dette blir en «once in a lifetime»-opplevelse!

I andre del av konserten gjør vi en musikals reise inn til hjertet av Balkan, når Almir Meskovic og Daniel Lazar spiller. Den populære duoen har for anledningen blitt en trio, og invitert inn vokalist Ingrid Jasmin Vogt. Sammen blander de alt fra rytmer fra Balkan med jazz, flamenco, klassisk, og folkemusikk, og skaper gang på gang konsertmagi som publikum sent vil glemme.

Sted: Hotel Ambassedeur, Drammen

Dørene åpner: 18:45
Konsert: 19:00 – 19:45 (Songs of Hope)
Pause 19:45 – 20:00
Konsert: 20:00 – 20:45 (Almir og Daniel)

Mer om kveldens artister:

Frøydis Grorud

Frøydis Grorud er en norsk saksofonist, fløytist og komponist, nå bosatt i Drammen. Grorud er utdannet ved UIA (tidligere Rytmisk linje ved Agder musikkonservatorium) og Norges musikkhøgskole. I mars 2009 kom hennes første solo-CD, Himmeldryss – en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer. Hun har vært den faste saksofonisten i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat i perioden 1999-2019.

I tillegg har Grorud samarbeidet med en rekke av landets artister og musikere, alt i fra jazzmusikerne Bugge Wesseltoft og Torun Eriksen til Nora Brockstedt, Ingebjørg Bratland, Samuel Ljungblahd, Rita Eriksen, Ole Paus og Erik Bye. Frøydis Grorud har over de siste årene produsert og arrangert en rekke konserter i serien Frøydis inviterer ved både Drammens Teater og Chat Noir i Oslo.

Grorud mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris 2010 og Buskerud fylkeskommunes kulturpris i 2018.

Maria Solheim
Solheim er låtskriver og artist. Hun ble oppdaget som 15-åring og spilte inn sitt første egenkomponerte album som 18-åring. Siden da har hun gitt ut ytterligere 5 soloalbum og har turnert rundt i hele verden med sine vare og lune indiepop-sanger. Hun har sunget i kongelig konfirmasjon og dåp, på skoler og i fengsler, i store kulturhus og på små tyske puber. I musikken balanserer Maria mellom det skjøre og det sterke, angsten og tryggheten, tro og tvil. Maria er flere ganger Spellemannsnominert for sin musikk og tekstene hennes spiller på nervestrenger som vi alle har i oss.

Bjørn Vidar Solli             
Bjørn Vidar Solli er en aktiv musiker som turnérer både med egne prosjekter og sommedlem av andres band. De siste årene har Solli spilt en rekke konserter med Bugge Wesseltofts band Organ Club. Han har spilt mye med Carl Størmers Jazzcode med folk som Bendik  Hofseth, Lars Jansson, Cameron Brown og David Friedman. Han har også vært fast medlem Ivan Mazuze (saksofonist fra Mosambik) sitt band.

Frode Berg
Berg er en norsk bassist, kjent fra scener for klassisk og samtidsmusikk, jazz, pop og rock. Som jazzmusiker er han kjent først og fremst fra Helge Lien Trio med Knut Aalefjær som tredjemann. I forbindelse med klassisk- og samtidsmusikk først og fremst som orkesterbassist i Oslo-Filharmonien (fra 2010) og Tampere Philharmonic Orchestra (2011).

Andreas Bratlie
Andreas Bratlie er trommeslager/perkusjonist, vokalist og komponist utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo og frilanser for noen av landets fremste artister samt de største norske teatrene og diverse ensembler som spenner vidt mellom elektropop via indisk klssisk musikk til Samtidsjazz.

Bratlie har samarbeidet med navn som Bugge Wesseltoft, Ole Hamre, Jan Bang, Knut Reiersrud, Per Mathisen, Nils Einar Vinjor, Nils Olav Johansen, Montée, Noora Noor, BigBang, Poing, Andreas Ljones, Tuva Syvertsen, Frikar dansekompani, Navid Rezvani, Mini Macro WindEnsemble m.fl.

Bratlie har de siste årene bl.a vært fast trommeslager for Bertine Zetlitz, Harpreet Bansal/Bansal Band. Sistnevnte er et indisk klassisk/crossover-konsept der han spiller de indiske trommene tabla som en av få musikere her til lands.

Stephanie Frents
Frents har røtter fra Russland, men er oppvokst i Svelvik. Hun vokste opp med både musikk og kunst, men det er malingen som har drevet videre i voksen alder. I dag studerer hun malerikonservering og maler i atelieret i Oslo.

Almir Meskovic & Daniel Lazar Duo feat. Ingrid Jasmin Vogt

Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic og Daniel Lazar et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har hver mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre – alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. De siste årene har de to vært å se med både Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Sølvguttene. Begge er også sentrale i den internasjonale folkemusikk-supergruppa Kuraybers.

Med seg som gjest for anledningen har de med seg vokalist Ingrid Jasmin Vogt, med bakgrunn fra jazz og flamenco. Når hennes myke stemme møter energien fra Almir og Daniel oppstår en magi som publikum sent vil glemme.