Shazia Manzoor (PK)

Få med deg ikoniske Shazia Manzoor på Union Scene denne høsten! 

Shazia Manzoor ble født i Rawalpindi, Punjab, Pakistan. Manzoor er en ekstremt velkjent sanger i Pakistan og India. Karrieren hennes fikk sin start ved at hun fremførte under konserter på universitet i hjembyen sin. I dag er hun er best kjent for sangen “Chann Meray Makhna«.

Manzoor synger hovedsakelig Punjabi folkemusikk og punjabi sufi poesi. Sufi poesi oppsto som en variant av islamsk andaktslitteratur. Gjennom sufi poesi uttrykkes kjærlighet mellom menneske og Gud. De vennlige og tolerante ytringene til sufiene påvirket folks tanker og sendte en melding om fred, fellesskap, forståelse, kjærlighet og vennskap. 

Hun har vært en aktiv sanger siden 1992, og imponerer fremdeles den dag i dag med musikken sin. Særlig etter opptredenen hennes for Coke Studio Sesong 8, Episode 6 hvor hun fikk stor oppmerksomhet for fremføringen av Awadhi bryllupssangen «Hare Hare Bans» sammen med Ustad Rizwan og Ustad Muazzam.

Shazia Manzoor har også fremført for en del veldedige formål. Blant annet for veldedighetskonsertene etter flommen i Pakistan 2010, hvor de skulle samle inn penger for ofrene.  

Karrieren hennes stanser ikke med veldedighet og livefremførelser. Musikken hennes har også vært med i flere filmer. Deriblant Pal Do Pal (1999 film) and Ishq Khuda (2013). Sangstemmen hennes fikk mye oppmerksomhet og ble hyllet av offentligheten etter å vært med på kritikerroste filmer. 

Er du gira på å se et ikon fra Pakistan i Drammen? Bli med på konsert 13. oktober!

Dørene åpner kl. 18:00.

Konsertstart kl. 19:00