Richard Bona Group

Interkultur ønsker en av verdens beste bassister velkommen til Union Scene og Drammen! 

Richard Bonas tilsynelatende uanstrengte stemme, fabelaktige evner som bassgitarist, og unike evne til å skrive og arrangere musikk, og å lære å spille nye instrumenter kun ved å se på dem, har bidratt til å gjøre han til en av få afrikanske artister som har etablert seg på det internasjonale musikk-kartet. Bonas kombinerer treffsikkert musikk fra Afrika, Europa og USA og berører publikum på tvers av kulturelle grenser. 

«Imagine an artist with Jaco Pastorious’s virtuosity, George Benson’s vocal fluidity, Joao Gilberto’s sense of song and harmony, all mixed up with African culture. Ladies and gentlemen, we bring you Richard Bona!» 
– Los Angeles Times 

Richard Bona vokste opp i Kamerun, flyttet til New York på midten av 90-tallet, og imponerte raskt publikum med sin unike sound og tilstedeværelse på scenen. Han har en imponerende merittliste og har spilt med Jaco Pastorius Big Band Project, Harry Belafonte, Chaka Khan, George Benson og vært et medlem av Pat Metheny Group. Hans siste prosjekt er den afro-cubanske gruppen Mandekan Cubano, som smelter sammen en rekke musikkuttrykk fra Afrika, Sør-Amerika og selvfølgelig Cuba. Bona ga ut sitt første album under eget navn, «Scenes from my life», i 1999, og har siden da stått bak 7 album.

Bona henter stadig musikalske og tematiske innflytelser fra hjemlandet Kamerun, og hans bruker ofte musikken til å vise sitt engasjement i samfunnssaker og til å ta et standpunkt i saker som berører de undertrykte i verden. 

Etter å ha mottatt en lang rekke priser, stått på de største scenene og spilt med de viktigste musikerne, har Richard Bona blitt en av de mest ettertraktede og anerkjente musikerne av sin generasjon. 

Før konserten:
Mestermøte – a conversation with Richard Bona.

Like før konserten (kl 18.15), inviterer vi til en eksklusiv godbit: Richard Bona vil delta i en samtale med Interkulturs bookingansvarlige Ivan Mazuze på Union Scene. Her vil Richard dele historier og erfaringer fra sin lange og spennende karriere, og sin reise fra å vokse opp i Kamerun til å stå på scener verden rundt. Arrangementet er åpent for alle musikkinteresserte og har gratis inngang. Det er fortsatt mulig å kjøpe billett til konserten samme kveld!

Interkultur er stolte av å presentere Richard Bona Group på Union Scene, fredag 7. juni. 

LINE UP
Richard Bona – bass
Ludwig Afonso – perkusjon
Michael Lecoq – keyboard
Daniel Hernandez – trompet
Ciro Manna – gitar

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca 21:00.