Per Mathisen / Frode Alnæs / Giraldo Piloto

Norskcubansk mestermøte

To musikalsk-gærne vikinger og en fantastisk kubansk trommeslager byr på en fargesprakende og eksplosiv kombo av funk, jazz, jazzrock, blues, latinjazz, afrokubansk og verdensmusikk. Trioen spiller inn sitt første album i oktober, og skal i den sammenheng spille noen konserter i Norge.

Per Mathisen er grunnleggeren av trioen og komponerer også det meste av musikken. Han er en av de mest etterspurte bassistene i Norge både på elektrisk bass og kontrabass. Han har gitt ut  12 album, og har opptrådt i over 30 land med noen av verdens mest kjente jazzmusikere, som Alex Acuna, Bill Bruford, Adam Nussbaum og Terry Lyne Carrington.

Frode Alnæs er en av de mest kjente gitaristene i Norge, ikke minst gjennom Dance With A Stranger som har solgt mer enn én million plater. Alnæs er en helt unik gitarist med et stort mangfold i lyder og spillestiler. Han taler gjennom sitt instrument med sin helt egne stemme.

Giraldo Piloto er ikke bare en av de største trommeslagere i verden, han er en av de aller viktigste personene i den nyere cubanske musikkhistorien. Han er bandleder, komponist og grunnlegger av det verdensberømte cubanske timbabandet Klimax, som har turnert verden rundt i 20 år. Klimax er intet mindre enn det mest harmonisk, originale og sofistikerte bandet i cubansk historie.

 

2015-22-10T18:00Z