Pepe Rivero Trio/Hans Mathisen/Petter Wettre

Latinjazz

Et magisk jazzmøte mellom kubanske og norske toner.

Pepe Rivero spilte for første gang i Norge i fjor under Fjordjazz sammen med Hans Mathisen og Sandefjord Storband. I år kommer han tilbake med en trio for å holder åpningskonsert på Fjordjazz. Deretter drar han videre for å spille konserter sammen med Hans Mathisen og Petter Wettre på Herr Nilsen i Oslo og Union Scene i Drammen.

Pianisten og komponisten Pepe Rivero er en del av den nye generasjonen cubanske musikere som har markert seg på den internasjonale jazzscenen. Han har opptrådt i ulike formasjoner på internasjonale jazzfestivaler som anerkjente Montreux Jazz Festival, og jazzscener i Danmark, Tokyo, Frankrike, Tyskland, Australia, Washington, New Haven og New York.

Som jazzmusiker og komponist med en klassisk arv fremstår Riveros musikk som en rekke overlappende og komplekse harmonier samtidig som den gir den inntrykk av å være en unik enhet, udelelig og universell. En finner også elementer av cubansk musikk, latin jazz og bossa nova.

Hans Mathisen har jobbet som frilanser i 25 år, og har han turnert verden rundt. Han har jobbet både som komponist, arrangør og som musiker for ulike profesjonelle ensembler, mest kjent er Kringkastingsorkesteret og Kongelige norske marines musikkorps. Som komponist er han kjent for musikken til den kritikerroste filmen «Salmer fra kjøkkenet». Og som soloartist mottok han en spellemann for beste jazzalbum for albumet «Quiet Songs» i 2005. I fjor ga han ut sitt tredje album, «The Island», hvor han inviterte med seg venner fra Norge, England og Tyskland, blant dem den store pianisten Jason Rebello.

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste aktørene på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag. Han er kjent for å spille jazz som groover, selv om det musikalske uttrykket ligger nærmere avantgarde enn swing og bop-tradisjon. Han har gitt ut hele 16 album i eget navn, noe som resultert i to Spellemannspriser i jazzkategorien. Han har samarbeidet med kjendiser som Dave Liebman, George Garzone og Manu Katché, i tillegg til et stort antall norske og skandinaviske artister.

 

2015-25-4T18:00Z