Noora Noor

NY DATO: 18. november

Åtte år gammel kom Noora Noor og familien til Holmlia i Oslo fra De Forente Arabiske Emirater. Det viste seg raskt at hun kunne synge, og allerede som 15-åring signerte hun med Warner Music. Debutalbumet hennes ble produsert av Stargate. Da ble hun for alvor kjent i Norge under navnet Noora, men og via kanaler som MTV, der videoene hennes ble flittig spilt.

I 2009 flyttet hun til Drammen, så konserten på Union 20. november blir virkelig en konsert på hjemmebane for soulsangeren.

Noora sier det er på scenen hun føler seg hjemme, og høster gang på gang strålende kritikker for sine konserter. Hun har spilt på festivaler som Øya, Notodden Blues Festival, Sildajazz, Kongsberg Jazzfestival og utenlandske festivaler som Notting Hill Festival i London.  Noora har og fans over hele verden, men spesielt i Nederland, Øst-Europa og Tyrkia og hennes låter er streamet over 30 millioner ganger på Youtube.

Noora Noor fikk terningkast seks i VG for sitt album «Soul Deep» og vant Spellemannpris for dette albumet som beste kvinnelige artist. Dette albumet markerte et skifte hos Noora Noor mot neosoul med sterke tråder til tradisjonell soul som passer hennes enorme stemmeprakt godt.

Etter en god stund med stillhet er hun endelig tilbake med ny musikk denne vinteren og et utvalg konserter.

Med seg på konserten i Drammen har hun følgende musikere:

André Viervoll – Keyboards
Ingunn Dalland – Backing Vokal
Eivind Nordseng – gitar
Håkon Rasmussen – Bass
Anders Langset – Trommer