Kunstutstilling: Ryszard Warsinski og Brit Fuglevaag

Kunstutstilling polsk kunstner Ryszard Warsinski og Brit Fuglevaag

BRIT FUGLEVAAG har i mer enn 50 år spilt en sentral rolle i norsk kulturliv. Både som utøvende kunstner og professor, og gjennom et utrettelig engasjement som aktiv deltaker i kulturlivets organisasjoner. Hennes kunst har solide røtter i norsk tradisjon, men ikke bare det. I tillegg til utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, har hun studert ved Det Polske Kunstakademiet i Warszawa. Hennes kunstneriske formspråk bærer preg av en rekke studiereiser til ulike deler av verden. Brit Fuglevaags bilder er preget av en god, varm stofflighet som sammen med utsøkte farger og høyt utviklet vevteknikk gir de vakreste kunstneriske uttrykk. Hun har mottatt en rekke utmerkelser og hennes billedtepper er innkjøpt av de fleste store kunstinstitusjoner i Norge.

RYSZARD WARSINSKI ble født 7. mai 1937 i Gdynia, død 21. desember 1996. Han var en polsk-norsk kunstner påvirket av sentraleuropeisk surrealisme. Han studerte ved kunstgymnasiet i Gdynia (1952–57) og ved Det Polske Kunstakademiet i Warszawa under Artur Nacht (1958–64). Hans surrealistiske og ofte ikon-orienterte figurative stil brøt med den tidsherskende abstrakte kunst. Han er representert i div. offentlige samlinger og innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Universitetet i Oslo, Oslo kommunes kunstsamlinger og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst. Warsinski var magister i kunsthistorie. Han var gift med billedkunstneren Brit Fuglevaag 1964 – 1979.

UTSTILLINGSÅPNING: 11. november kl 13.00
Utstillingen går fra 11.november til 15. desember på Portåsen i Nedre Eiker
Portåsen har åpent søndager fra kl 11-17, men kan også bestilles av grupper andre dager . Ta kontakt på booking@portaasen.no

http://www.portaasen.no/ 

 

2018-11-11T10:00Z