Julekonsert med CANTUS

Adventsfestivalen 2021

Det er med stor glede at Interkultur presenterer det fantastiske koret, Cantus. Dette blir en eventyrlig opplevelse gjennom fine juletoner.

Cantus er et Trondheimsbasert damekor, som i en årrekke har opplevd både nasjonal og internasjonal anerkjennelse gjennom både korkonkurranser, internasjonale festivaler og konferanser. I 2012 gikk Cantus av med seieren i den prestisjefylte korkonkurransen «Xinghai Prize International Choir Championships» i Guangzhou, Kina. I 2018 vant Cantus i klassen for Female chamber choir i selveste World Choir Games i Sør-Afrika. Korets mål er å levere vokal musikk på et høyt nivå, og Cantus skiller seg særlig ut med sin homogene, personlige og nordiske klang. Koret har siden sin begynnelse blitt dirigert av Tove Ramlo Ystad, og korets fremgang og renommé er uløselig knyttet til Tove og hennes kreativitet.

I de siste årene har Cantus drevet med flerfoldige prosjekter som har delt damekormusikk med hele verden. I 2012 startet et mangeårig eventyr da Cantus sang stykket «Vuelie» i Disney-filmen Frozen. I 2019 ga Cantus ut CD-en Fryd, og i samme år ble oppfølgerfilmen, Frozen 2, også tonesatt av Cantus. Utgivelsen av filmen førte til at koret la ut på turné i Japan, sammen med Frode Fjellheim og Hildegunn Øiseth.

I dag jobber Cantus med å fullføre innspilling av nyskrevet musikk til CD-prosjektet Yggdrasil, som ferdigstilles høsten 2021. Innspillingen har foregått over flere år og legger vekt på tett samarbeid med både lokale og internasjonale komponister og arrangører. Yggdrasil er et spennende prosjekt hvor komponistene har laget musikk ut ifra temaet «verdenstreet», og hvordan det knytter oss sammen på tvers av avstander, grenser og kulturer.

Nå kommer Cantus koret for første gang til Drammen. Det blir en fantastisk julekonsert for deg og din familie!

Dørene åpner: 19:30
Konsertstart: 20:00