Jacob Young – Forever Young Group (No/Po)

Norsk-Polsk jazzmøte

Forever Young gir deg melodisk oppfinnsom, harmonisk sofistikert og rytmisk tilstedeværende jazz. Musikken er komponert av den Norskamerikanske gitaristen Jacob Young og spilt inn av et energisk team av hans jazzkollegaer.

Young og saksofonisten Trygve Seim er venner fra skoledagene, og har gjort seg bemerket på den norske jazzscenen i ulike kombinasjoner og sammenhenger opp gjennom årene.

Med seg på dette albumet har de polske Marcin Wasilewski Trio, bestående av pianisten Marcin Wasilewski, bassisten Sławomir Kurkiewicz og trommisen Michał Miśkiewicz. En gruppe som har vært 20 år i bransjen selv.

Denne innspillingen markerer Jacob Young første samarbeid med polakkene, selv om Trygve Seim har jobbet mye med Wasilewski og bassist Slawomir Kurkiewicz mens de var medlemmer av Manu Katché sitt turnerende band.

På albumet henter de inspirasjon både fra den rike jazztradisjonen og øyeblikkets kreativitet. Forever Young ble spilt inn i Oslo Rainbow Studio i august 2013 og produsert av Manfred Eicher.

Jacob Young: guitars
Trygve Seim: tenor and soprano saxophones
Marcin Wasilewski: piano
Slawomir Kurkiewicz: double bass
Michal Miskiewicz: drums

 

2015-6-5T18:00Z