Igor Dunderovic med fettere

teatralsk, lystig, akustisk folkemusikk

Igor med sine fettere har reist over sjø og land for å forske på hybridisering av nasjonalidentiteter ved bruk av musikk og kommet frem til at musikk på tvers av grensene går ut på det samme: hopp, hopp, hopp, fest, og en, to, tre!

Fetterne tolker tradisjonelle norske folkeviser og barnesanger på scenen, blant andre: Håvar Hedde, Bendik og Årolilja, Mikkel Rev, Lille Petter Edderkopp, Kråkevisa. Med humor og fremragende musikere forteller Igor om alle rare stedene i Norge som mange nordmenn ikke en gang vet om, og alle de rare menneskene fra diverse deler av verden som bor spredt rundt i dette veldige land.

Men egentlig er de ikke fettere, i alle fall ikke alle. Noen av dem er i familie, men alle har en felles interesse for musikk. Noen som glade amatører og andre som høyt utdannede musikere. Trekkspiller Almir og fiolinist Daniel er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo. Bassist Saso og gitarist Mili er ekte fettere og begge er utdannet som dataingeniører. Elvis er Igors mors fetter og sammen har de bl.a.sunget i Norske talenter. Igor Dunderovic selv er utdannet klassisk gitarist og har bodd i Norge i 20 år. I fjor ga de ut albumet ”Ali Baba og lille lam” – der finner du blant annet deres versjon av ”Jeg gikk meg over sjø og land”:

Konserten holdes i forbindelse med familiedag på Union, en skikkelig østeuropeisk grillfest! I Øst-Europa, spesielt på Balkan, er det lange tradisjoner for store grillfester hvor venner og familie samles. Denne søndagen blir det stor grillfest i bakgården på Union Scene i samarbeid med blant annet Polsk forening, Russisk forening, Kosovo-albansk og Bosnisk

 

2014-19-10T14:00Z