Globuskonferansen 2022

Velkommen til Globuskonferansen!

I år inviterer vi til et tettpakket program hvor du kan forvente en lærerik og givende dag med fokus på flerkulturelt mangfold og årets tema: Forbilder. Fra nære relasjoner til ikoner i andre tidsepoker. Forbilder gi en retning og et håp i livet. For noen slutter påvirkningen i tidlig alder. For noen varer den livet ut og er alltid en kilde til inspirasjon og energi. På årets konferanse skal vi se nærmere på viktigheten av forbilder og representasjon.

Konferansier

Namra Beatrix Saleem

Årets konferansier er ingen andre enn Namra Beatrix Saleem! Hun er en skribent, informasjonsrådgiver i TrAP og står bak garagepop-prosjektet FLTY BRGR GRL. Hun brenner for mangfold, antirasisme og rettferdighet og mener at forbilder og representasjon i norsk kunst- og kulturliv er essensielt.

Program

Her får du en liten sniktitt på hva du har i vente under Globuskonferansen.

Panel

Hvor viktig er det med forbilder og historier man kan kjenne seg igjen i? Hvilke forbilder har vært viktige for deg? Og hvordan kan vi som kulturaktører arbeide for å sikre at et mangfold av stemmer, bakgrunner og fortellinger får være en del av musikk, litteratur, teater, kunst og film framover? Vi har samlet et knippe dyktige kulturpersonligheter for en prat. Panelet består av:

Sandeep Singh

Sandeep Singh (36) er journalist og programleder for NRK-programmene «Med All Respekt» og «Musikkrommet». Han har noen år bak seg som musikkritiker, både på TV og i dagspressen. Notorisk glad i bass.

Uzia

I 2013 deltok Uzia i MGP Junior med låten «Stjerner». I 2020 mottok hun skryt fra Bebe Rexha i det Amerikanske nettmagasinet Glamour, etter at Rexha hadde oppdaget en av Uzia’s videoer på YouTube. Hennes forrige singel «Best Bad Idea» ble skrevet om i musikkblogger i både Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland. Flere av låtene hennes er radiolistet på NRK mP3 og i Mai var artisten månedens urørt på NRK P3.

Uzia kommer også til å ha et musikkinnslag under konferansen.

DEMO

DEMO er Interkulturs eget kunstnerkollektiv for unge. Det er en tverrfaglig fokusert gruppe bestående av unge talenter innen kunst og kultur i Viken. Gjennom programmet får ungdommene tett oppfølging og veiledning av profesjonelle kunstnere. Demo-kollektivet gjennomfører kreative prosjekter i samarbeid med veletablerte kulturinstitusjoner, arrangerer workshops og ekskursjoner. Prosjektet er forankret i Interkultur Drammen og er delfinansiert av Norsk kulturråd.   

TrAP

TrAP (Transcultural Arts Production) er en uavhengig kunstprodusent og pådriver for mangfold i norsk kulturliv. De skaper produksjoner for, av og i det flerkulturelle Norge, innen billedkunst, scenekunst, musikk, film og litteratur. Målet deres er at både kunstnerne og utøverne, publikum og lederne i kunst- og kulturbransjen skal gjenspeile mangfoldet i Norge. 

Kulturrådet

Mangfold: hva kan Kulturrådet bidra med? 

Som nasjonal koordinator for økt mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren skal Kulturrådet bygge kunnskap og mobilisere til handling i kunst- og kulturlivet, og i egen virksomhet. Hele Kulturrådet eier oppdraget, og det jobbes systematisk med tiltak langs syv satsingsområder: strategi, dialog, virkemidler, kunnskap, kompetanse, data og rekruttering. På Globuskonferansen 2022 får du innsikt i verktøy, kunnskap og ordninger som du får nytte av i mangfoldsarbeidet i din virksomhet.  

«Spire»- Det Norske Teatret i Groruddalen

Med Spire-prosjektet ønskjer Det Norske Teatret å løfte fram nye, kvinnelege regitalent.

– Det er ingen løyndom at kvinnelege regissørar er mangelvare i teatret. Og kvinner med minoritetsbakgrunn eksisterer omtrent ikkje i norsk teaterhistorie i det heile. Dette må vi gjere noko med, seier kunstnarleg leiar ved Det Norske Teatret i Groruddalen, Belinda Braza.

Våren 2022 initierte ho difor ei eiga satsing ved Det Norske Teatret i Groruddalen.

Gjennom «Spire», ønskjer Det Norske Teatret i Groruddalen å samle ungdomar med teaterinteresse, gjerne med base i Groruddalen, til eit møte med gryande regissørar – og samstundes gjere eit løft for ungdomsteateret.
Regi-spirene Martine Næss Johansen og Jae Nyamburah vil hausten 2022 sette opp kvar si teatervising under oppfølging av regi-mentorar Iram Haq og Kjersti Haugen. Regi-spirene får óg delta på kompetansehevande kurs innen scenografi, musikk, lys-lyd og kostymedesign.

Ukens program

Torsdag 22. september kl. 18:00

Pilot – et tress og triggerpunkt om kultur på Drammen Street food.

Fredag 23. september kl. 10:00 – 15:00

Globuskonferansen på Union Scene med årets tema: Forbilder. 

Billettyper

  • Ordinær konferansebillett: inkluderer inngang på Globuskonferansen fredag 23. september og lunsj. Billetten inkluderer også Pilot: et sosialt og faglig samlingspunkt torsdag 22. september kl. 18:00 inkludert middag.
  • Konferansebillett for kunstnere og ENK: redusert pris for deg som er utøvende kunstner eller selvstendig næringsdrivende.

Husk! Påmeldingsfristen er 9. september.

Globuskonferansen arrangeres av Interkultur Drammen kommune, Musikkontoret ØKS og Drammen Scener.