Globus Interaktiv 2018

Fagseminar: – hvordan få et mer mangfoldig publikum?

Fredag 21. september er det nok en gang klart for årets faglige høydepunkt for flerkulturell kulturformidling: inspirasjonsseminaret Globus Interaktiv!

I år er fokus for seminaret hvordan man oppnår en bedre publikumsmiks:

  • Hva trekker ulike publikumsgrupper og hvordan få til en bedre miks på og foran scenen?
  • Hvordan selge billetter til et flerkulturelt publikum?
  • Hvordan måle effekten utover publikumstall?

Det blir keynotes, paneldiskusjon, praktiske workshops, og mulighet til å møte masse bra folk. Se hele programmet nedenfor! I tillegg til programmet den 21. september, får du praktisk innblikk i, og muligheten til å delta under Globusfestivalen som finner sted lørdag 22. september. 

Globus er en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur fra alle verdenshjørner. Les mer om Globus her.

Interkultur KOMPETANSE, Østafjelske kompetansesenter for musikk og Drammen Scener inviterer til en dag med faglig dypdykk, nyttig inspirasjon og en praktisk verktøykasse for videre arbeid. Globus INTERaktiv er et årlig fagseminar for kulturinstitusjoner som ønsker å jobbe mer målrettet med et flerkulturelt publikum og kulturtilbud, og arrangeres i forbindelse med den internasjonale mat- og kulturfestivalen Globus i Drammen.

PROGRAM 21. september

09.30
Registrering

10.00
Eg snakkar om det heile tida – performance av Camara Lundestad Joof

Camara Christina Lundestad Joof (1988) er en norsk/gambisk scenekunstner, dramatiker og aktivist. Hun har i tolv år jobbet både som freelance politisk og kunstnerisk rådgiver for kunst- og kulturinstitusjoner i Norge og Norden. Hun er i 2018/2019 husdramatiker på Dramatikkens Hus, og har fått mye oppmerksomhet sin bokdebut «Eg snakkar om det heile tida» på Samlaget.

10.15
Velkommen til Drammen – Tone Ulltveit-Moe, kultursjef Drammen Kommune.

10.20
Hva trekker ulike publikumsgrupper, og hvordan få en bedre publikumsmiks?

– Alexandra Archetti Stølen – festivalsjef Oslo World.
Oslo World er en av Europas ledende musikkfestivaler i sitt slag og arrangeres i 2018 for 25. gang. Alexandra har vært festivalsjef siden 2006, og har også vært president for det europeiske forumet for verdensmusikkfestivaler som består av 57 medlemsfestivaler fra 31 land i perioden 2011-2018.

10.40
Hvordan selge billetter til flerkulturelle arrangementer? – Miloud Guiderk, Cosmopolite.

I 2012 kunne Cosmopolite Scene i Oslo feire 20 år. I løpet av disse årene har Cosmopolite vært et utstillingsvindu for norsk og internasjonal jazz, verdensmusikk og crossover-toner av alle valører.

11.00
Kaffe og te

11.15
Hvordan måle effekten av arrangementer? – Megan Friel, WolfBrown.
’Impact-studies’ måler arrangementets innvirkning på publikum. Det gir arrangører muligheten til å kartlegge hva som trekker et mangfoldig publikum, hvorvidt publikum møter andre, hvorvidt kunstopplevelsen styrker det kulturelle mangfoldet, osv. WolfBrown, og Interkultur KOMPETANSE har siden november 2017 utviklet de første slike studiene i Norge og kommer til Globus Interaktiv for å fortelle om dette nybrottsarbeidet.

11.40
Panelsamtale: Er det for mange stoler i norske kulturhus?
Kulturhusene har en særegen og viktig rolle som kulturformidler rundt om i landet. I vår skrev visesangeren, dramatikeren og komikeren Igor Dunderovic en artikkel i Ballade der han utfordret kulturhusene til å bli bedre på å inkludere det flerkulturelle publikummet. Nå møter han daglig leder i Norske kulturhus, Nina Marie Hodneland, til en samtale om kulturhusenes rolle som inkluderende kulturarena. Moderator er Danby Choi.

12.15
Kunstnerisk innslag: Sallam Naser
Den unge palestinske rapperen og slampoeten har raskt gjort seg bemerket som en samfunnsengasjert stemme etter at han for få år siden kom til Drammen.

12.30
Lunsj i foajéen

13.30
Parallellsesjoner   
                                                                     

            1)  Lær teknikker for ’Impact-studies’ – Megan Friel fra WolfBrown
Få opplæring i hvordan man undersøker publikums interaksjon på et arrangement, og få testet ut teknikkene under Globus-festivalen 22. september.

            2)  Nøkkelen til byen og publikumsutvikling – Hilde Maisey fra TrAP
Lær om eierskap/relasjoner fra publikumsprosjektet Nøkkel til byen, et flerårig outreach-prosjekt i Oslo som setter i gang samtaler mellom norske kunst- og kulturinstitusjoner og de som besøker dem.

            3)  Branding til nye publikumsgrupper – Laverne Wyatt
Bli bedre på branding og digital kommunikasjon til nye målgrupper, og undersøk hvordan din egen organisasjon kommuniserer til et flerkulturelt publikum.

14.30
Pause

14.45
Oppsummering – ved Wilfred Vuillaume, avdelingsleder for Fritid/Interkultur.

15.00
Kunstnerisk innslag: Almir og Daniel
Almir Meskovic og Daniel Lazar har begge 20 års erfaring med klassisk musikk bak seg. Med sine røtter fra Balkan, iblandet skandinaviske elementer, har denne duoen et helt spesielt særpreg uten sidestykke. De blander et stort spekter av stilarter og sjangre, alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk.

17.00
Middag

For de som ønsker felles middag, så har vi reservert bord på vår lokale franske bistro Picasso. Adressen er Erik Børresens allé 5B. Vil du gå samlet kan du møte opp kl 1645 på Union. 

19.00
Konsert

Hvis du har lyst på et kulturelt innslag på kvelden, arrangerer våre gode venner i Drammen Sacred Music Festival en konsert i Strømsø Kirke til inntekt for årets TV-aksjon. Blant artistene er Maria Solheim og VÅRIN. Billetter koster kr 200. Mer informasjon/billetter.

PROGRAM 22. september

10.00 – Globus rundt på 60 minutter – Tom Søgård, daglig leder Byen vår Drammen
Hvordan har festivalsuksessen blitt skapt og hvorfor er Globus viktig? Vi går samlet fra hovedinngangen på Union Scene og bort til festivalområdet kl 09.45.

11.00 – Praktisk test av Impact-studies under Globusfestivalen

Globusfestivalen er åpen fra kl 11-17

21.00
Konsert

Hvis du vil bli igjen i Drammen, kan vi anbefale konsert med marokkanske Gabacho Maroc og Atlas Ensemble på Union Scene. Konserten er en del av Drammen Sacred Music Festival. Les mer/billetter.

Globus INTERaktiv arrangeres av Interkultur Kompetanse, Drammen Scener og ØKS.

 

2018-21-9T08:00Z