Gente de Zona (CU)

Vinner av tre Latin Grammy awards

Gente de Zonas suksessfaktoren har vært en kombinasjon av reggaetonens heftige danserytmer med mer tradisjonell cubansk musikk. Denne særegne sjangeren blir ofte omtalt som Cubaton, og blant cubatonbandene er Gente de Zona de beste og største.

Gente de Zona er reggaetonkongene fra Cuba som startet sin karriere i det fargerike nabolaget ”Zona” (derav navnet) i byen Alamar, og som nå turnerer steder som Miami, Hollywood og LA med superstjerner som Pitbull og Enrique Iglesias. Her får du muligheten til å oppleve dem live i Drammen, deres eneste konsert i Skandinavia.

Sammen med Enrique Inglesias og Descemer Bueno var Gente de Zona nominert til 4 priser for hiten «Bailando» under Latin Grammy awards 2014. De vant 3 av dem: Song of the year, Best Urban Performance og Best Urban Song.

Sangen har allerede oppnådd over 550 millioner treff på youtube, og mange har nok også hørt den flere ganger på norsk radio.

Latin Grammy awards er den største utmerkelsen innenfor latinamerikansk musikk, og de største stjernene innen sjangeren var til stedet i Grand Garden Arena i Las Vegas hvor prisutdelingen ble avholdt. Showet trakk opp mot 10 millioner tv seere verden over.

I dag består Gente de Zona av Alexander Delgado, Jacob Forever, og Nando Pro, men de har også med seg et heftig liveband. Det er altså duket for en ekte cubansk fest hvor bandene leverer drivende danserytmer fra scenen og publikum svarer med å slenge seg med i dansen.

Reggaeton kan ses på som en fusjon inspirert av jamaicansk dancehall, trinidadiske soca og latinamerikansk salsa og bomba. Vokalmessig er det mer beslektet med hip hop og rap.

Oppvarming: Proyecto Havanaton (CU) Bandet består av de kjente reggaeton- og salsaartistene El Teachear & la Pandemia, Alexander Acosta og Moreno Chembele.

 

2015-7-2T19:00Z