Fargenes Kraft // Dzevad Handzic

Få med deg «Fargenes Kraft» på Galleri Athene! Dzevad Handzic (1978) presenterer en nostalgisk utstilling som tar deg med tilbake til barndommen. Tegneserier og sterke farger er motiver som har sterke preg over stemningen i verkene. Handzic oppfordrer til lekenhet og å finne en magisk verden i kunsten med historiene han forteller. Med utstillingen skaper han en arena for å utforske historiene i verkene hans og dets relasjon til vår egen barndom.

Dzevad Handzic hadde oppveksten sin i Kulen Vakuf, Bosnia og Hercegovina. Han fikk kunstutdannelsen sin fra kunstakademiet i Sarajevo. Kunstkarrieren hans begynte med landskap, død natur og mennesker. Dette har utviklet seg gjennom årene. Nå er Dzevad Handzic opptatt av maskerte portretter inspirert av tegneserier fra barndommen.

Liker du popart og motiver som tar deg tilbake til barndommen? Da er denne utstillingen midt i blinken for deg!

Utstillingen varer fram til 23. oktober.

Det Utvidede Europa

Formålet med det utvidede Europa er å etablere et kunst- og kulturprogram med fokus på ulike uttrykk fra det tidligere Øst-Europa. Med dette prosjektet ønsker vi å skape en arena for kulturell utveksling og utvikling med bakgrunn i Øst-Europeisk kultur.