Drammen International Gospel Choir

Avslutningskonsert: Drammen sacred Music Festival

Drammen Internasjonale Gospel Choir avslutter Drammen Sacred Music festival med konserten " Life is a Journey"

Drammen International Gospel Choir (eller DIGC) ble startet i okt 2009 med base i Åssiden kirke. DIGC synger både tradisjonell gospel og nyere kristen populærmusikk. Vi satser på høy musikalsk kvalitet i alle produksjoner. Koret forsøker samtidig å bygge fellesskap mellom immigranter og folk med dypere røtter i Drammen og omegn. Koret har nå over 50 medlemmer, og ledes av Sven Jøran Michelsen (som tidligere har erfaring fra Oslo Gospelkor, startet Mosaic og The Gospel Art Group) og har Trond Akerø-Kleven (utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Barratt Dues Institutt) som fast pianist.
Koret viser i praksis det som Drammen Sacred Music Festival ser som en visjon: Folk fra helt ulike kanter i verden samles i byen og skaper noe flott sammen. Koret har bidratt i festivalen flere ganger tidligere, men i år blir det en hel konsert. Det blir selve avslutningskonserten for festivalen.

Dialog med Per Arne Dahl
I forkant av konserten har festivalleder og sogneprest Ivar Flaten en samtale med biskop Per Arne Dahl fra scenen, som handler om gjestfrihet, tro og tvil. Hvordan ser biskop Per Arne Dahl for seg at Kirken kan og skal arbeide for det store, multikulturelle fellesskapet?
Festivalen har utfordret biskopen til å ta med seg en framstående politisk leder til en samtale om dette. Temaet vil være «Gjestfrihet i kirken? Gjestfrihet i samfunnet?» Biskopens samtalepartner er foreløpig en hemmelighet.
Biskop Per Arne Dahl har skrevet en lang rekke bøker og han har gjennomført tilsvarende samtaler med blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre.
 

 

2016-25-9T15:00Z