Det utvidede Europa – Grafitti-prosjektet

I forbindelse med festivalen Det utvidede Europa har vi invitert til et møte mellom norsk og østeuropeisk gatekunst. Den lokale graffitikunstneren Eric Ness Christiansen skal samarbeide med den polske gatekunstnerne A-YOU. Sammen skal de male en stor vegg i Drammen, Drammen havn. Prosjektet er en egenproduksjon, bestilt av festivalen, og viser frem øst-europeisk og norsk gatekunst på høyt nivå. A-YOU er født og oppvokst i Wroclaw, Polen. Han har malt aktivt i 20 år og har “Diploma of fine arts in designing glass and ceramics”. Resten av karrieren har han jobbet som freelance innen kunst og veggmalerier. Han er i dag kjent for å male veggmalerier og lerreter med en psykedelisk stil med inspirasjon fra spirituelle motiver. Med hans bakgrunn lager han også skulpturer og kunst installasjoner. På fritiden er han en aktiv innen dj-ing, skating og surfing. Kurator: Eric Ness Christiansen

OM KUNSTNERNE

A-YOU er født og oppvokst i Wroclaw, Polen. Han har malt aktivt i 20 år og har “Diploma of fine arts in designing glass and ceramics”. Resten av karrieren har han jobbet som freelance innen kunst og veggmalerier. Han er i dag kjent for å male veggmalerier og lerreter med en psykedelisk stil med inspirasjon fra spirituelle motiver. Med hans bakgrunn lager han også skulpturer og kunst installasjoner. På fritiden er han en aktiv innen dj-ing, skating og surfing.

Adrian Platkovsky ble født i Cieszyn, Polen i 1986. I 2007 avsluttet han Publicity and Media Profesja School i Bielsko Biala, Polen. I 2010 begynte han sin utdannelse ved University of Arts i Chorzow med spesialisering i Grafik. Siden 2012 har han jobbet og bodd i Norge. De siste 11 årene har han arbeidet med gatekunst, og for seks år siden begynte han å lage abstrakte komposisjoner ved hjelp av konvensjonelle maleriteknikker. I sitt arbeid forbinder han to forskjellige teknikker: gatekunst og klassiske akrylmalerier. Han er inspirert av kompleks urban arkitektur, samt naturens mønstre. Han har deltatt i ulike gatekunstfestivaler, kulturelle arrangementer og utstillinger. 

Eric Ness Christiansen, født i Drammen, Norge i 1985, og har drevet med graffiti-kunst siden 1999. Erics kunst er basert på en sterk trang til å få farger og design ut i det offentlige å minne folk om at omgivelsene våre bør inneholde underholdning for alle uavhengig av alder, kjønn og interesser. Han har absolutt klart å ta kunstformen til offentligheten med nesten 5000m2 i Drammens sentrum, dekket av sin grafitti-kunst. Han er den første graffitiartisten som har fått sitt graffitimaleri kjøpt opp av Drammen museum og samarbeider nå med seriøse firmaer som både kurator og kunstner.

 

2017-9-11T11:26Z