Den internasjonale kvinnedagen

8. mars

Velkommen til den internasjonale kvinnedagen!

Vi inviterer til en festkveld på Union Scene, fylt med interessante kvinner, mat og fantastisk musikk.

Et gratis arrangement for jenter og kvinner fra 13 år og opp.

Her hedrer vi kvinnen med spennende foredrag, kulinariske smakebiter fra hele verden og ikke minst konserter. Hele 30 artister fra 13 ulike land entrer scenen!

På menyen står mat fra Filipinene, Sri Lanka, Somalia, Norge og Pakistan. Så her er det bare å glede seg til smaksopplevelser fra hele verden – med underholdning og overraskelser underveis. Og jammen er ikke også maten gratis! 

Temaet for dagen er «Mot til å våge». Du får møte sterke kvinner som vil rette søkelyset på skam i forhold til kropp, kjønn, arbeid og samfunnsdeltagelse. Blant annet kommer kvinnerettighetsaktivist Safia Abdi Haase, spesialpsykolog Gry Stålsett, regissør Faridah Shakoor, motegründer Jankeh Lion N´jie og varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam. Programleder for temakvelden er Caroline Bækkelund Hauge i godt selskap med Elvekompaniet som syr programmett sammen med teatralske innslag.

Deretter gjør vi klart for fest! Så gjør klar danseføttene og begynn å gled deg til konsert med disse flotte verdensartistene:
– ZuleMax Caribbean Queens – 12 spreke damer som spiller opp til autentisk cubansk salsa. 
– Cheb Hocine – spellemannsvinner fra Algerie som med sitt seksmanns-band mikser arabiske blåtoner med jazz, flamenco og funk.
– Patricia Morales Trio – som byr på bossanova og boleros under middagen.
– Calixto & Lilli Oviedo Quintet – en av Cubas mest kjente trommeslagere som byr på taffelmusikk under middagen i tillegg til å være med ZuleMax Caribean Queens å skape en fest senere på kvelden. 
– Leila Rundkås – med magedans.
– Alegrias – en imponerende dansetrio fra Cuba, Danmark og USA som lover å få dansegulvet til å gløde.

Program for dagen:
• Kl. 18.00 – Matservering med underholdning
• Kl. 19.15 – Sceneunderholdning rundt temaet «Mot til å våge»
• Kl. 20.15 – Kaffe og kake
• Kl. 20.30 – Fest med store artister, konsert og dans

Følg Kvinnedagen Drammen på Instagram og facebook @kvinnedagendrammen

 

2017-8-3T17:00Z