Den Internasjonale Kvinnedagen

Vi feirer kvinnen

Vi slipper til gode forbilder, og presenterer historier fra kvinner som har brutt barrierer, under slagordet TA ORDET!

FAGPROGRAM HOVEDSCENEN 18:00 – 19:00
Mah-Rukh Ali, Hilde HummelvolL, Shazia Sarwar, Karianne Braathen, Benja Stig Fagerland, 
Fereshteh Halimi, Liv Tørres, Naila Malik, Runi Børresen, Beret Bråten, Lindita Óttarsson.

FESTPROGRAM 18:30 – 21:00 – KUN FOR KVINNER 13+
Özlem Bulut, Leila Vurucu, Uzia, Ida & Andrea, Villa Frydenhaug, Square 1

KVELDENS KVINNER:
MAH-RUKH ALI er journalist i TV 2 og forfatter av boken «Trusselen fra IS». Hun spesialiserer seg på terror og sikkerhetspolitikk, og var nylig fellow ved Universitet i Oxford. Mah-Rukh var første nyhetsanker med minoritetsbakgrunn på norsk fjernsyn, og den yngste da hun startet i TV 2 for ti år siden.

HILDE HUMMELVOLL er en kjent og populær programleder fra NRK. Det er ikke uten grunn at hun ble årets TV navn i 1995, og har vunnet Gullruten for beste kvinnelige programleder to ganger. Programmer som Forandring Fryder, Kaoskontroll, Dyrisk, Lille Julaften og Sommeråpent er noen av de siste oppdragene for NRK. Etter 25 år i NRK har Hilde sluttet som programleder og begynt som lærer i utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon ved Åssiden videregående skole i Drammen. Hilde er en profesjonell programleder som bidrar med både klokskap og kunnskap om det å være en profilert kvinne med meninger.

SHAZIA SARWAR er journalist i VG. Hun er en av landets mest leste og mest delte spaltister. Shazia, som har foreldre fra Pakistan, er også blitt nominert til SKUP-prisen i 2014 og 2015 for sin “gravende” journalistikk.

KARIANNE BRAATHEN er politisk redaktør i Drammens Tidende. Hun har tilbrakt det meste av sitt journalistiske liv i lokalpressen. Som ansvarlig for debatten i Drammens Tidende arbeider hun hver dag med å få med flere stemmer i den offentlige samtalen, ikke minst unge og kvinner med minoritetsbakgrunn. 

BENJA STIG FAGERLAND er en prisbelønnet internasjonal foredragsholder, forfatter, foreleser og rådgiver. Hun er utnevnt som en av de 12 mest inspirerende kvinner i Europa. Hun er blant annet kjent som kvinnen bak NHOs
“Female Future”, og som en av kvinnene i TV2-dokumentaren: “Kvinne jeg hater deg”. (Nominert til Gullruten for årets beste dokumentar). Hun er nå aktuell med boken om SHEconomy. Den handler om forretningspotensialet som ligger i kvinnelig lederskap, og om å ta kvinnene på alvor som forbrukere og en politisk maktfaktor. 

FERESHTEH HALIMI er politisk flyktning fra Iran. I Norge har hun fortsatt menneskerettighetsarbeidet, og er talsperson for Universal Tolerance Organization (UTO). 
Hun er ansatt på Introduksjonssenteret i Drammen.

LIV TØRRES er direktør for Nobels Fredssenter, og har tidligere vært generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Tørres har jobbet i forskningsstiftelsen Fafo, Universitetet i Oslo og Norges Forskningsråd. Hun har vært politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet for Arbeiderpartiet. Liv Tørres deltar aktivt i samfunnsdebatten innenfor temaene utenrikspolitikk, flyktningkrisen og kvinner & ledelse. Hun er kjent for sine klare, friske meldinger.

NAILA MALIK arbeider som kontaktlærer på Brandengen skole. Hennes hjertesak er brobygging mellom mennesker, kjønn, religion og kultur. Nailia representerer den lokale stemmen som utrettelig jobber for en bedre integrering av kvinner med minoritetsbakgrunn.

RUNI BØRRESEN er førstelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun er en uredd kvinne med et brennende engasjement for barns oppvekstsvilkår og barn og kvinners rettigheter. I 1995 ble hun tildelt Karl Evangs pris for fortjenestefullt helseopplysningsarbeid. Hun mottar stor anerkjennelse for utviklingen av utdanninger innen vold i nære relasjoner, seksuelle overgrep og barn i krise. 

BERET BRÅTEN er forsker ved Fafo, hvor hun arbeider med spørsmål som angår
integrering av innvandrede minoriteter, likestilling, oppvekstvilkår og barnehager. Hun har phd. i statsvitenskap og hovedfag i sosiologi fra Universitetet i Oslo. Doktoravhandlingen hennes handler om integrering av innvandrede minoriteter i de politiske partiene – i et kjønnsperspektiv. 

LINDITA ÓTTARSSON er klassisk sanger. Hun studerte sang i Nýja Tónlistarskolin i Reykjavík på Island. Hun er født i Albania. I Drammen har hun sunget i “Den glade enken” og “Sommer i Tyrol” med Tegra Teateret. Hun har hatt sommerkonserter i Bragernes kirke og har gjesteopptreden på forskjellige arrangementer. Til daglig jobber hun som musikkpedagog i Vannverksdammen barnehage.

FESTPROGRAM:

ÖZLEM BULUT vokste opp til lyden av tradisjonell anatolsk folkemusikk, noe som i stor grad har påvirket hennes tolkning av musikk senere i livet. I dag presenterer hun et jazzete musikalsk univers der lyrisk sang og orientalske rytmer er vevd sammen på en subtil og overbevisende måte. Med musikalske elementer fra øst og vest, og med sin kraftfulle og virtuose stemme lykkes hun i å fornye orientalsk musikk slik vi vanligvis kjenner den.

UZIA er fra Drammen, og er en av de nye å følge med på innen Soul , R&B og Pop. Hun ble først kjent fra MGP junior, men hennes reise gjennom musikken har tatt en ny vending. Hun lar seg inspirere av artister som Zia, Jessy J og Demi Lovato, men er opptatt av å skape sitt eget uttrykk. Uzia har en ro som rommer langt mer enn hennes år i alder, og når hun synger treffer stemmen hennes noe fundamentalt i de som lytter. Hun er nå i studio og planlegger utgivelse våren 2016.

LEILA VURUCU har gått i lære både i inn- og utland og har utmerket seg ved å vinne flere konkurranser innen orientalsk dans. Hun var i semifinalen i norske talenter i 2010 og ser på magedans som kunst. 

IDA & ANDREA er to jenter fra musikkmiljøet rundt G60 som spiller egenprodusert pop og countrymusikk. I år deltok de i finalen i GBOB Norway (Battle of the bands). 

VILLA FRYDENHAUG Bandet Villa Frydenhaug, med vokalistene Christin Bastiansen og Håvard Gryting i spissen, spiller festglad musikk med kjente og kjære låter fra de siste femti årene. Bandet består av seks frilansmusikere som bor i Drammen. De spiller musikk det er vanskelig å stå stille til.

SQUARE 1 er en dansegruppe bestående av åtte dansere i alderen 12-20 år. De trener jevnlig på Ungdomshuset G60 og trives med å koreografere og være kreative sammen. De lager alt selv og har spesialisert seg innenfor Hip Hop og afrikanskinspirert dans.

 

2016-8-3T17:00Z