Bokkveld: Jeg er ikke polakken din

Ewa Sapiezynska skal ha bokkveld den 18. april på Mjøndalen bibliotek for å snakke om hennes nye bok Jeg er ikke polakken din (2022). Ingrid Wergeland fra forlaget Manifest kommer også for å være med under arrangementet.

Ewa Sapieżyńska (f. 1980) er født og oppvokst i Polen. Hun flyttet til Norge i 2004, er sosiolog og jobber som politisk seniorrådgiver i Redd Barna. Jeg er ikke polakken din er hennes første bok.

«Mange av oss som opplever rasisme, er så like dere at vi ikke blir fremmede før vi snakker med aksent.»

Ewa Sapieżyńska er én av mange tusen polakker i Norge. Boka er hennes bekymringsmelding og kjærlighetserklæring til landet hun har gjort til sitt eget.

Gjennom sin egen historie, og i møte med andre polakker i Norge, gir Sapieżyńska oss et unikt innblikk i landets største innvandrergruppe.

Jeg er ikke polakken din er en personlig og politisk beretning om et Norge vi sjelden hører om, fortalt med nærhet, varme og engasjement. Det er en historie om fordommer, fremmedhet og utenforskap – men også om tilhørighet og møter mellom mennesker, og om hva vi kan gjøre for å se forbi merkelappene vi klistrer på hverandre.

Dette er et samarbeidsprosjekt med Mjøndalen bibliotek.

Det Utvidede Europa

Formålet med Det Utvidede Europa er å etablere et kunst- og kulturprogram med fokus på ulike uttrykk fra det tidligere Øst-Europa. Med dette prosjektet ønsker vi å skape en arena for kulturell utveksling og utvikling med bakgrunn i Øst-europeisk kultur. Dette utvikles i dialog med kommunens innbyggere, opprinnelig fra denne delen av Europa.