Kunst rett vest på idylliske Fossekleiva

Kunst rett vest - Fossekleiva - interkultur

Enda en suksessfull runde med Kunst rett vest er forbi! Årets Kunst rett vest ble holdt på Fossekleiva i Berger. Interkultur er veldig fornøyde med samarbeidet vi har hatt med Fossekleiva og gleder oss allerede til neste års Krv.

Kunst rett vest er et samarbeid mellom 7 kommuner og den største regionale satsningen på billedkunst og håndverk. Åpningen tiltrakk seg omtrent 700 mennesker, her fikk de opplevd vakre omgivelser og en fengslende utstilling. I år var det hele 110 kunstnere som deltok, med 12 nye kunstnere som kom med kunstneriske bidrag.

Det vært et tett samarbeid mellom Interkultur og Fossekleiva Kunstsenter under prosjektet «Introduksjon til Kulturlivet i Drammen». Interkultur har satt i gang et pilotprosjektet med kombinasjonsklassene, noe vi ønsker å videreutvikle og ser frem til videre samarbeid med Åssiden vgs. Kombinasjonsklassene på Åssiden er et skoletilbud til minoritetsspråklige ungdom med kort botid i Norge. Tilbudet er et forberedende kurs til oppstart i vanlig videregående opplæring. Under årets Kunst Rett Vest deltok Interkultur på en omvisning for masterstudenter fra Palestina, elever fra Åssiden vgs og masterstudenter i Human Rights and multiculturalism. Det kommer også til å bli holdt omvisninger på Drammens Teater, Union og Buskerud kunstsenter senere i høst.