Introduksjon til kulturlivet i Drammen

Fredag 13. mai fikk vi i Interkultur besøk av ca. 60 ungdom fra kombinasjonsklassene på Åssiden vgs. Målet med invitasjonen var at ungdommene skulle få en introduksjon til kulturlivet i Drammen, som mange av dem ikke kjente fra før. Vi håper med dette at de skal få øynene opp for kulturlivet og vil delta mer aktivt i fremtiden.

Ungdommene fikk omvisning på fasjonable Drammens Teater, før de tok turen over Ypsilon bru og videre til kulturknutepunktet Union Scene. Her fikk de innsikt i scenene på huset, Drammen Kulturskole, Brageteatret og en kunstformidling på Buskerud Kunstsenter. G60 ungdomskulturhuset var også en naturlig stopp på turen, med en introduksjon til alt hva G60 har å by på av kulturtilbud. Ungdom fra DEMO-kollektivet var også på plass for å møte klassene. Uzia Yakobo holdt en konsert for ungdommene. Uzia (23) er drammensjente og artist, som har brukt mye av sin ungdomstid på G60. Nå i mai ble hun månedens URØRT på P3!

Interkultur har satt i gang et pilotprosjektet med kombinasjonsklassene som vi ønsker å videreutvikle og ser frem til videre samarbeid med Åssiden vgs.! Kombinasjonsklassene på Åssiden er et 1-årig skoletilbud til minoritetsspråklige ungdom med kort botid i Norge. Tilbudet er et forberedende kurs til oppstart i vanlig videregående opplæring.