Foto: Årsrapport 2014

Årsrapport 2014

Til nedlasting: Interkulturs årsrapport

Les mer om alt det spennende som skjedde i 2014

I 2014 har vi fortsatt vårt fokus på kultur for barn og unge med minoritetsbakgrunn. Dette er gjort i tett samarbeid med andre kommunale enheter og eksterne aktører. Blant årets aktiviteter vil vi trekke frem oppstart på Fjellcaset i forskningsprosjektet Kultur for å delta, hvor kunstneriske instruktører gikk inn i et tett samarbeid med Fjell skole og Neon aktivitetshus. Også blÅkkfestivalen fikk et løft med større fokus på lokalt og ungt engasjement, og workshops med festivalens artister.

Av andre høydepunkter fra året vil vi trekke frem markeringen av Den internasjonale kvinnedagen som Drammen kommune arrangerte for første gang på oppdrag fra IMDi. Arrangementet fylte byens to kulturhus, Drammens Teater og Union Scene, med både nasjonale og internasjonale artister og appellanter. Arrangementet trakk en stor andel av byens kvinner med minoritetsbakgrunn. I Vi vil også trekke frem gjennomføringen av Det utvidede Europa, hvor vi etablerte et godt og tett samarbeid med det polske miljøet i regionen. De utgjør en av de største innvandrergruppene, men deltar i liten grad i det offentlige kulturtilbudet. Det var flott å se dem fylle Union Scene da den polske sangerinnen Kayah gjestet byen.

Også andre store verdensstjerner var på besøk. Blant annet den brasilianske sangeren Michel Telo som har oppnådd imponerende 600 mill. treff på youtube med hitten sin Ai Se Eu Te Pego og som ”skapte tropehete for 800 på Union” (Drammens Tidene). Og de Colombianske salsalegendene i Grupo Niche fikk hele Union Scene til å synge med på gode gamle latinamerikanske slagere da de besøkte byen på sitt aller første Norgesbesøk.